Međunarodne nagrade za rakije iz Kosjerića

Bez autora
Sep 26 2011

Šest voćnih rakija destilerije “Zarić” iz Kosjerića nagrađeno je zlatnim medaljama za kvalitet na tek završenom sajmu podunavskih zemalja u Slovačkoj. Međunarodni žiri je ocenjivao preko 180 uzoraka žestokog pića. Sve rakije ovog srpskog proizvođača od šljive (“kraljica”, “povlenka”, “medena”), maline (“opsesija”), dunje (“nostalgija”) i kruške (“nirvana”) izazvale su veliko interesovanje posetilaca i kupaca, a prvi kontingenti “opsesije” već se pakuju za tržište Češke Republike. Vlasnik i direktor destilerije Vujca Zarić ističe da se retko gde na sajmu dogodi da proizvodi jednog izlagača svi osvoje zlatne medalje i dodaje da ovo nije prvo međunarodno priznanje za rakije iz Kosjerića. U aprilu ove godine “opsesija” je nagrađena i na međunarodnom sajmu u Mađarskoj.

Međunarodne nagrade za rakije iz KosjerićaŠest voćnih rakija destilerije “Zarić” iz Kosjerića nagrađeno je zlatnim medaljama za kvalitet na tek završenom sajmu podunavskih zemalja u Slovačkoj.

Međunarodni žiri je ocenjivao preko 180 uzoraka žestokog pića. Sve rakije ovog srpskog proizvođača od šljive (“kraljica”, “povlenka”, “medena”), maline (“opsesija”), dunje (“nostalgija”) i kruške (“nirvana”) izazvale su veliko interesovanje posetilaca i kupaca, a prvi kontingenti “opsesije” već se pakuju za tržište Češke Republike.

Vlasnik i direktor destilerije Vujca Zarić ističe da se retko gde na sajmu dogodi da proizvodi jednog izlagača svi osvoje zlatne medalje i dodaje da ovo nije prvo međunarodno priznanje za rakije iz Kosjerića. U aprilu ove godine “opsesija” je nagrađena i na međunarodnom sajmu u Mađarskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik